Loading...
Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00 uur

Menu

K-VISION is een circulaire keuze

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit staan centraal bij profine, het bedrijf achter het merk K-VISION. profine zet zich al jarenlang in voor industriebrede recycling en circulair ondernemen. Nu is dat vastgelegd en bewezen aan de hand van het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen.

profine heeft in het voorjaar van 2020 als allereerste systeemleverancier het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen in ontvangst mogen nemen. Kiwa heeft alle processen beoordeeld en vastgesteld dat profine met het kunststof K-VISION profielsysteem een circulaire werkwijze hanteert. Een geweldige bewijsvoering voor het bedrijfsdoel om met K-VISION kozijnen een bijdrage te leveren aan een betere wereld. 

Circulair Ondernemen
profine heeft een Concept Circulair Ondernemen ontwikkeld waarin door middel van continu verbeteren beoogd wordt een hoge mate van duurzaam produceren en werken te realiseren. Een belangrijk onderdeel van het concept vormt het terugnemen van restmateriaal uit de verwerking van onze profielen. Tevens van materiaal uit sloop- en renovatieprojecten. En tot slot het herverwerken van gerecycled kunststof materiaal in het “eigen” product ("nieuwe profielen") waardoor een circulair product ontstaat.
Het proces bestaat o.a. uit:

  • Terugnemen en recyclen van materiaal en hergebruiken in gelijke en gelijkwaardige producten;
  • Hergebruik van in profielproductie overtollig- en restmateriaal;
  • Terugnemen van reststukken welke ontstaan bij de vervaardiging van kunststof gevelelementen;
  • Terugnemen van kunststof gevelelement materialen uit renovatieprojecten;
  • Leveren van producten die wederom een functionele levensduur hebben van 50 jaar of langer.

 

 

Alle profielen van K-VISION zijn circulair echter zijn we nog een stap verder gegaan met K-VISION ReFrame. 

Wereldprimeur: kunststof kozijn van 100% gerecycled materiaal
Het is gelukt een kunststof kozijn gemaakt uit 100% gerecycled kunststof materiaal met hoogwaardige eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde en lange levensduur te produceren. Dit is een echte wereldprimeur: K-VISION ReFrame. Veel aanbieders van kunststof kozijnen maken al voor een deel gebruik van gerecycled materiaal, maar nooit eerder voor 100%. De 100% gerecyclede profielen van K-VISION zijn inmiddels tot kozijnen en deuren verwerkt en toegepast in een grootschalig pilot renovatieproject in Amsterdam.

Innovatie
Een deel van de profine kunststof profielen bestond al uit gerecycled materiaal, verkregen uit gerecyclede profine profielen, aangevuld met nieuw materiaal. Door in plaats daarvan volledig gerecycled materiaal te gebruiken verandert de samenstelling. Na uitvoerige testen bij de productie en de afwerking is het gelukt een profiel te maken van 100% gerecycled materiaal. Om de UV-bestendigheid van gerecyclede profielen te garanderen en een luxe matte look & feel te geven zijn de profielen rondom voorzien van het innovatieve kleursysteem proCoverTec. Een kunststof kozijn van K-VISION heeft een levensduur van meer dan 50 jaar en kan minstens 10 keer gerecycled worden. De levenscyclus loopt dus wel op tot minimaal 500 jaar.

Vragen
Neem voor meer informatie over de circulaire werkwijze en het Kiwa Covenant contact op met Directeur Henk Sprick via henk.sprick@profine-group.com en 06-53213340. Voor vragen over het Covenant kan ook contact worden opgenomen met Jelmer Bijlsma (Manager Duurzaamheid & Innovatie) via jelmer.bijlsma@profine-group.com en 06-10483625.

Download
Download hieronder het voorblad van het Kiwa Covenant Circulair ondernemen en het productsheet met overzichtelijke informatie over K-VISION ReFrame. 

Voorblad Covenant K-VISION Circulair

Productsheet K-VISION ReFrame

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.