Loading...
Maandag - Vrijdag      8:30 - 17:00 uur

Menu

Kaleidoscoop | Multifunctioneel complex

Project details
Plaats Nieuwkoop
Toegepast product

Project beschrijving

Een nieuw dorpshart en wonen met zorg onder één dak; LEVS architecten ontwierp voor de Woningstichting Nieuwkoop een multifunctioneel complex in Nieuwkoop.

Het was een flinke uitdaging om een groot gebouw goed in te passen in de omgeving van een klein dorp. LEVS architecten heeft dit gedaan door verschillende hoogtes te maken (vijf tot drie bouwlagen). Daarnaast is er gekozen voor verschillende gevelmaterialen, ontleend aan de omgeving: de Nieuwkoopse Plassen. Riet, baksteen en hout zorgen voor een warme en vanzelfsprekende uitstraling. De onderhoudsvrije en makkelijk te bedienen kunststof kozijnen in zowel de buitengevels als aan de hofzijde zijn zeer divers en fraai gedetailleerd.

Toegepast is het verdiepte K-vision Trend systeem met vaste aanslag. Kozijn en draaidelen aan de binnenzijde basiskleur crème RAL 9001, gladde afwerking, geen nerfstructuur. De kozijnen zijn 30 minuten brandwerend. Lees hier meer over onze brandwerende oplossingen.

LEVS architecten heeft met dit project de VKG Architectuurprijs 2012 gewonnen.

Dit project is gemaakt door K-vision kozijnenfabrikant Kumij uit Groningen.

Vragen of een afspraak maken?
Ons team helpt u graag.